Cejlónska škorica mletá Madagaskar
Kód: 366Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pôvod Škorice pravej
Vedeli ste že škorica prává (Cejlónska škorica) sa pestuje aj na magickom ostrove Madagaskar? Áno je to tak , zvitky sú dlhšie ko pri cejlónskej škorici zo Srí Lanky, ale tiež veľmi na husto zrolované . Jedná sa o pravú škoricu pôvodom z Cejlónu ( dnešná Srí Lanka ), ktorú sem priniesli moreplavci. S pestovaním sa na Madagaskare začalo už v 17. storočí, ale poďme trošku k chuťovím rozdielom.
Ako chutí škorica z Madagaskaru ?
Ako všetko korenie , ktoré pochádza z ostrova Madagaskar, tak aj v škorici prevládajú kvetinové svieže tóny s ľahkým nádychom citrusového ovocia. Jej aróma je jemná a menej zemitá ako pri škorici zo Srí Lanky , a preto si od nás vyslúžila pomenovanie letná škorica.
Použitie
Škorica je u nás veľmi známa aký by to bol slivkový koláč, alebo krupicová kaša bez škorice? Ale využitie škorice v azíjských kuchyniach je oveľa väčšie , pridáva sa do rôznych koreniacich zmesí masala , je nenahraditeľnou súčasťou vietnamskej polievky PHO . Aby sme nezabudli bez kvalitnej škorice nepripravíme dobré varené vínko či punč.
Po otvorení odporúčame zvyšný obsah balenia presypať do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.
Belanie 40g
Dodatočné parametre
Kategória: | Vrecúško |
---|---|
Krajina pôvodu: | Madagaskar |
Čistá hmotnosť: | 40g |
Balenie: | Kompostovateľné vrecúško |
Latinský názov: | Cinnamomum zeylanicum |