Čierne korenie Karimunda Kérala India
Kód: 112Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pôvod Čierneho korenia Karimunda
Vedeli ste že na svete existuje viac ako 600 odrôd čierneho korenia? Odroda Karimunda patrí do rodiny starých pôvodných odrôd čierneho korenia. Bola ako prvá vyvezená do Kambodže, kde sa pestuje s veľkým úspechom dodnes ako Kampotské korenie.
Nepotrebuje žiadne dodatočné zavlažovanie ani pesticídy nakoľko nie je náchylná na choroby. Pochádza z malej rodinnej farmy pána Sajiho v západných Ghátoch, ktorú obklopujú štyri národné parky Indie.
Korenie je ručne zbierané a sušené na slnku.
Ako chutí čierne korenie Karimunda ?
Úplne vyzreté korenie Karimunda má veľmi bohatú chuť s miernym zahriatím. Má mierne ovocné znaky, kde prevládajú tóny zeleného manga.
Použitie
Je to všestranné čierne korenie. Veľmi dobre sa hodí k rybám a morským plodom. Pre veľký obsah éterických olejov je vhodné ako dokončovacie korenie pri príprave šťavnatých steakov.
Balenie 40g
Po otvorení odporúčame zvyšný obsah balenia presypať do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.
Viac riadkov o čiernom korení nájdete na našom Blogu v článku .
Dodatočné parametre
Kategória: | Celé čierne korenie |
---|---|
Krajina pôvodu: | India - Kérala |
Čistá hmotnosť: | 40g |
Balenie: | Kompostovateľné vrecúško |
Latinský názov: | Piper nigrum |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.