Sada korenia pre milovnikov pečenia
Kód: 671Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vanilkové struky z Madagaskaru
Veľmi silná intenzívna , takto by sa dala opísať naša pravá vanilka Bourbon z Madagaskaru. Určite si nájde svoje miesto u každého správneho gurmána . Je spracovávaná starodávnym spôsobom , ktorý sa zlepšuje s každou generáciou nových farmárov. Zbiera sa v regióne Analanjirofo v ktorom má pestovanie dlhú tradíciu.
Vanilka bourbon z Madagaskaru je všeobecne akceptovaná ako najlepšia. Jej obsah vanilínu je vyšší ako 1,8 % .
Viac o našej vanilke TU
Cejlónska škorica Srí Lanka
Prvé zmienky o cejlónskej škorici sú datované 3000 rokov pred Kristom. Staroveký svet ju považoval za luxusné korenie. Pre starých Egypťanov bola škorica symbolom bohatstva. Používala sa aj v parfumoch. Gréci považovali škoricu za liek. V Sinhálskej literatúre z 10. storočia sa spomína, že cejlónska škorica bola veľmi cenená a začala sa hojne vyvážať do arabských krajín odkiaľ si našla cestu aj na európsky kontinent. Pre cejlónske škoricové tyčinky sú typické papierovo tenké kúsky kôry, z ktorých sa stáčajú. Čím tenšie sú jednotlivé kúsky kôry, tým vyššia je jej kvalita. Naša škorica má označenie najvyššej kvality a kúsky kôry sú pod hrúbkou 0,2 mm. Ak ju raz ochutnáte už nebudete chcieť žiadnu inú.
Viac o Cejlónskej škorici TU
Tonka Fazuľa Venezuela
Hoci by to mnohí predpokladali, fazuľa tonka nie je strukovina. Rastie na Strome v pralesoch vo Venezuele. Strom môže dosiahnuť impozantných 25 metrov a potrebuje teplé a vlhké podnebie. Fazuľa tonka sa nachádza ako semienko v plode ktorý pripomína Mango. Plody stromu sa hneď po zbere sušia, potom sa jeden deň macerujú v minimálne 55 percentnom rume a následne sa vysušia do finálnej podoby. Nástupom fermentačných procesov sa kumarín obsiahnutý vo fazuli odštiepi a dodá fazuli charakteristickú vôňu.
Viac o Tonka fazuľke TU
Dodatočné parametre
Kategória: | Darčekové sady korenia |
---|---|
Obsah balenia: | 2ks Vanilkový struk , 1x40g doypack, 1x30g doypack |
Zabalené: | v darčekovom balení YOGY |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.