Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor

Kód: 1711
€5,90 / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Bhut Jolokia z Ekvádoru patrí medzi najpálivejšie papriky sveta no okrem sily prináša aj prekvapivo ovocnú a dymovú chuť. Je drvená na jemné vločky, vďaka čomu sa ľahko dávkuje aj v malom množstve. Ideálna na omáčky, marinády či grilovanie ale určená len pre skúsených milovníkov chilli.

Detailné informácie

Podrobný popis

Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor

Bhut jolokia z Ekvádora

Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Ekvádor Pôvod
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Drvené
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
September 2024  Zber
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
20zip vrecúško Balenie 
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
10/10 EXTRÉMNE PÁLIVÁ Pálivosť 
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Ručne balené
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
100% Prírodné Bez ožarovanie a chemických prísad
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Bez Lepku

Naša Bhut Jolokia pochádza z úrodných nížin Ekvádoru, kde pálivé papriky dozrievajú pomaly a v plnej sile. V tomto regióne jej prirodzené podmienky horúčavy, vlhkosť a bohatá pôda umožňujú naplno rozvinúť to, čo ju preslávilo: extrémnu pálivosť spojenú s prekvapivou chuťovou hĺbkou.
Aj keď pochádza pôvodne z Indie, v Latinskej Amerike si našla nový domov a nový charakter. Nie je to len výstrelok pre odvážnych. Bhut Jolokia sa tu pestuje s rešpektom, ktorý si zaslúži každá surovina s takou silou.

Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor

Chuť a intenzita

Bhut Jolokia patrí do ligy výnimočných – s pálivosťou presahujúcou 1 milión Scovilleových jednotiek sa radí medzi najsilnejšie chilli na svete. Jej štipľavosť nastupuje pomaly, ale vytrvalo. Najprv zacítite jemné ovocné tóny sušené slivky, tmavé bobule, trochu dymu a zeme až potom príde vlna tepla, ktorá pretrváva.
Nie je to plochá štipľavosť. Je to chuť s príbehom. Kto ju vníma len ako extrém, prichádza o to podstatné jej schopnosť prehĺbiť, zvýrazniť a premeniť aj obyčajné jedlo na zážitok.

Použitie v kuchyni

S Bhut Jolokiou sa neexperimentuje bez rešpektu no ak ju použijete správne, odmení vás chuťou, ktorá mení pravidlá. Je ideálna do jedál, ktoré znesú hĺbku a pálivosť: tmavé omáčky, dusené mäso, strukovinové jedlá, BBQ glazúry či domáce chilli omáčky.
V malej dávke dokonale vynikne aj v sladko-pikantných kombináciách – napríklad v karibskom pečenom kurati, kde sa mieša s limetou, cesnakom, rumom a trstinovým cukrom. Je to korenie, ktoré vás nenechá ľahostajných a ktoré má v kuchyni svoje čestné miesto.

Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor
Bhut Jolokia chilli drvené Ekvádor

Tip na rýchlu zmes - Karibská marináda s Bhut Jolokiou

Výrazná, sladko-pikantná zmes, ktorá prebudí kura, tofu aj grilovanú zeleninu. V jednoduchosti je jej sila – a vo vločkách Bhut Jolokie jej charakter. 🛒 Suroviny: ½ až  drvených Bhut Jolokia vločiek (začni opatrne) 1 ČL údenej papriky ½ ČL mletej škorice ½ ČL mletého nového korenia 1 ČL sušeného tymianu 2 strúčiky cesnaku (pretlačené) 1 ČL čerstvého zázvoru (nastrúhaný) 1 PL trstinového cukru 2 PL limetovej šťavy 1 PL sójovej omáčky 2 PL olivového alebo rastlinného oleja Soľ podľa chuti 🥣 Ako na to: Všetky suroviny zmiešaj v miske a nechaj 10 minút odstáť, aby sa chute spojili. Kuracie krídla, stehná alebo tofu nalož do marinády aspoň na 4 hodiny – ideálne cez noc. Pečte alebo grilujte, kým nie je mäso prepečené, šťavnaté a na povrchu jemne zkaramelizované. V rúre zvyčajne 35–50 minút podľa veľkosti kusov, pri grilovaní podľa intenzity žiaru. Kura je hotové, keď je jeho vnútorná teplota aspoň 78 °C v najhrubšej časti.

Dodatočné parametre

Kategória: Chilli
EAN: 8586027180748
Krajina pôvodu: Ekvádor
Čistá hmotnosť: 20g
Balenie: Zip uzatvárateľné vrecúško
Pálivosť: POZOR EXTRÉMNE PÁLIVÉ
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola