Andalimánske korenie Sumatra Indonézia

Kód: 238
€5,90 / ks
Skladom (>5 ks)

Andalimánske korenie , alebo aj korenie Batak je divoko rastúca rastlina príbuzná Sečuánskemu koreniu, ktorá pochádza zo Sumatry v Indonézii. Jej plody zbierajú ľudia z kmeňa Batakov. Zbierajú sa ručne vo voľnej prírode v nadmorskej výške 1400mnm. Po vysušení

Detailné informácie

Podrobný popis

Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško

Ručne balené

V chránenej dielni plnej lásky
Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško

100% Prírodné

Bez ožarovanie a chemických prísad
Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško

Andalimánske korenie 

Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško
Sumatra Indonézia Pôvod
Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško
Mlynček / Mažiar Vhodné pre
Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško
Jún 2022 Zber
Andalimánske korenie Sumatra Indonézia Vrecúško
30g zip vrecúško Balenie 

Pôvod Andalimánskeho korenia

Andalimánske korenie alebo aj korenie Batak ,je divoko rastúca rastlina príbuzná Sečuánskemu koreniu, ktorá pochádza zo Sumatry v Indonézii. Jej plody zbierajú ľudia z kmeňa Batakov. Zbierajú sa ručne vo voľnej prírode v nadmorskej výške 1400 mnm. Po vysušení zostane z desiatich kilogramov čerstvých plodov len jeden kilogram čistého korenia a preto má prívlastok ´´vzácne korenie´´ . 

Ako chutí Andalimánske korenie ?

Toto vzácne indonézske korenie vás určite prekvapí nádhernou citrusovou chuťou, ktorá pripomína limetku s ľahkou sladkosťou mandarínky. Andaliman je v skutočnosti vzdialeným príbuzným sečuánskeho korenia a preto budete na jazyku cítiť mierne mravčenie.

Použitie

Aj keď má podľa nás andalimánske korenie veľmi všestranné využitie, veľa informácii o ňom na internete nenájdete. Ak ste navštívili Áziu určite ste ochutnali nespočetné množstvo rôznych jedál, a ruku na srdce ani v tej sebe lepšej ázijskej reštaurácií u nás neochutnáte lepšie jedlo ako niekde na trhu v ktorejkoľvek ázijskej krajine. Ľudia v Ázii si svoje recepty strážia. Nikdy vám nepovedia každú ingredienciu. S láskavým úsmevom vám podrobne opíšu prípravu jedla , ktoré vám tak veľmi chutilo až sa dostanete na ingredienciu ktorá nemá v anglickom jazyku názov alebo sa nedá preložiť. Keď sme ale pri varení použili malé množstvo korenia andaliman ,chuť jedla sa dostala k úplnej dokonalosti či sa už jednalo o grilované mäso a zeleninu , rôzne udon rezance, pomaly a dlho varené polievky a omáčky. Týmto korením sa nám ešte nepodarilo pokaziť žiadne ázijské jedlo.

Andalimánske korenie je zbierané na malých vetvičkách , ktoré sú tiež plné chutí takže ich nezahoďte! Bobuľky korenia ktoré sa ľahko drvia si oberte do mlynčeka, alebo mažiara a vetvičky si môžete odložiť na neskôr , môžete si ich vyvariť v polievkach alebo omáčkach , ktoré následne precedíte cez jemné sitko, alebo ich hodiť spolu s ostatným korením do nádobky určenej na vyváranie korenia v hrnci.

Po otvorení odporúčame zvyšný obsah balenia presypať do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.


Dodatočné parametre

Kategória: CELÉ KORENIE
Krajina pôvodu: Indonezia , Sumatra
Čistá hmotnosť: 20g
Balenie: Čierne zip uzatvárateľné vrecúško
Latinský názov: Zanthoxylum acanthopodium

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: