Zloženie Cejlónska škorica Vietnamská škorica Zázvor Klinčeky Nové korenie Dlhé korenie Muškátový orech
História zmesi korenie Pumpkin spice
Možno si myslíte, že za šialenstvo okolo tekvicového korenia sa začalo pri vzniku pumpkin spice latte, no táto zmes je na svete už možno viac ako dve storočia.
Zmes korenia pumpkin spice vznikla niekde v USA a za jej vznik ďakujeme s najväčšou pravdepodobnosťou Európskym prisťahovalcom. Prvé zmienky o zmesi korenia sa našli v kuchársej knihe ešte z roku 1796.
Pumpkin spice sa už tradične spája s obdobím jesene a zimy. Aj ked je v názve tekvica v zmesi ju nenájdete, ale za to ju môžete použiť na všetko sladké napríklad aj tekvicový koláč , jemne posypať pečenú tekvicu či jabĺčka, pridať do horúcej čokolády, čaju či k ovseným vločkám. Hodí sa na všetko sladké, no samotná zmes je namiešaná z čistého čerstvo pomletého korenia bez pridania cukru.
Zmes obsahuje hrejivé korenia a základ tvorí škorica. My sme k Cejlónskej škorici pridali este sladučkú škoricu z Vietnamu samozrejme Zázvor, Klinčeky zo SríLanky, krásne ovocné tóny pridalo Nové koreniez Hondurasu a Muškátový oriešok z Indie a na záver sme zmes ozvláštnili Dlhým korením ktoré s tejto zmesi spravilo krásny celok plný všetkých chutí na poriadne zahratie v sychravých dňoch ktoré nás čochvíľa čakajú
Niečo o Dlhom korení
Dlhé korenie je oveľa všestrannejšie ako čierne korenie. Jeho krásna aróma pôsobí zemito a jemne sladko s ľahkou arómou klinčeka, muškátového oriešku, ihličia s jemným náznakom vanilky. Používa sa pri príprave omáčok, vývarov alebo marinád.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.