Naše korenie

Určite si nejeden z vás položil otázku kto by už nakupoval korenie na internete, keď ho majú na kilá v hoci ktorom supermarkete ? Čo už môže byt iné na obyčajnom čiernom korení ? Určíte tam nie je žiadny rozdiel len sa chce niekto nabaliť...

web-benasura-cierne-korenie

Ale opak je pravdou. Bežne predávané korenie sa predáva na tony , a nikto nepozerá na podmienky v akých je pestované či sú ľudia za svoju prácu spravodlivo odmenený , či nestojí niekoľko mesiacov na skladoch, kým sa nepredá za smiešnu cenu niekde na burze , ale v prvom rade je tu kvalita.

20190909_105112

                                                                                           Plantáž korenia Bali , Indonézia   


Kvalitného korenia sa vyprodukuje celosvetovo veľmi malé množstvo. Naše korenie sa pestuje v súlade s prírodou už po niekoľko generácii, a farmári sú za svoje produkty spravodlivo odmenený. Prírodu si vážia lebo je to ich chlebodarca. Korenie zbierajú v plnej zrelosti nepoužívajú pesticídy , dokonca niektoré korenia zbierajú vo voľnej prírode. Korenie sa nesuší strojovým žiarením , ale na slnku kde bolo vypestované. Taký malý príklad kolobehu pestovania korenia na malej rodinnej farme začína vypestovaním kvalitného korenia , sušením korenia na slnku , triedením korenia podľa veľkosti , a následne balenie a expedovanie. Ako náhle dorazí na európsky kontinent s každého korenia sa odoberie vzorka na mikrobiologický rozbor. Väčšina korenín sa pestuje úplne ekologicky, a ich kvalita je organická. Pre malých farmárov je však prvoradé uživiť rodinu a zaplatiť deťom školy, preto nemožno od nich očakávať aby si zabezpečili organický certifikát svojho korenia. Aj tu však svitajú maličké hviezdičky nádeje , kedy ich deti po vyštudovaní kvalitných škôl pochopia , že je pre nich doležíte a snažia sa získať certifikát . 



Naše dodávky korenia nie sú väčšie ako 10kg . Sú starostlivo vákuovo zabalené pre čo najväčšie zachovanie arómy. 

Predstavme si korenie , ktoré sa predáva v supermarkete , a to aký dlhý čas musí stráviť v kolobehu kým sa dostane na vás stôl?

A teraz si položme ruku na srdce , kto z vás si pamätá , kedy si naposledy pri varení kýchol pri mletí čierneho korenia zo supermarketu ?