Naše korenie

Určite si nejeden z vás položil otázku kto by už nakupoval korenie na internete, keď ho majú na kilá v hoci ktorom supermarkete ? Čo už môže byt iné na obyčajnom čiernom korení ? Určíte tam nie je žiadny rozdiel len sa chce niekto nabaliť...

web-benasura-cierne-korenie

Ale opak je pravdou. Bežne predávané korenie sa predáva na tony , a nikto nepozerá na podmienky v akých je pestované či sú ľudia za svoju prácu spravodlivo odmenený , či nestojí niekoľko mesiacov na skladoch, kým sa nepredá za smiešnu cenu niekde na burze , ale v prvom rade je tu kvalita.

20190909_105112

                                                                                           Plantáž korenia Bali , Indonézia   


Kvalitného korenia sa vyprodukuje celosvetovo veľmi malé množstvo. Naše korenie sa pestuje v súlade s prírodou už po niekoľko generácii, a farmári sú za svoje produkty spravodlivo odmenený. Prírodu si vážia lebo je to ich chlebodarca. Korenie zbierajú v plnej zrelosti nepoužívajú pesticídy , dokonca niektoré korenia zbierajú vo voľnej prírode. Korenie sa nesuší strojovým žiarením , ale na slnku kde bolo vypestované. Taký malý príklad kolobehu pestovania korenia na malej rodinnej farme začína vypestovaním kvalitného korenia , sušením korenia na slnku , triedením korenia podľa veľkosti , a následne balenie a expedovanie. Ako náhle dorazí na európsky kontinent s každého korenia sa odoberie vzorka na mikrobiologický rozbor. Väčšina korenín sa pestuje úplne ekologicky, a ich kvalita je organická. Pre malých farmárov je však prvoradé uživiť rodinu a zaplatiť deťom školy, preto nemožno od nich očakávať aby si zabezpečili organický certifikát svojho korenia. Aj tu však svitajú maličké hviezdičky nádeje , kedy ich deti po vyštudovaní kvalitných škôl pochopia , že je pre nich doležíte a snažia sa získať certifikát . 



Naše dodávky korenia nie sú väčšie ako 10kg . Sú starostlivo vákuovo zabalené pre čo najväčšie zachovanie arómy. 

Predstavme si korenie , ktoré sa predáva v supermarkete , a to aký dlhý čas musí stráviť v kolobehu kým sa dostane na vás stôl?

A teraz si položme ruku na srdce , kto z vás si pamätá , kedy si naposledy pri varení kýchol pri mletí čierneho korenia zo supermarketu ?

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie