Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško

Kód: 273/20G 273/40G Zvoľte variant
€2,20 / ks €3,90 / ks od €2,20 / ks
Skladom (4 ks) Skladom (1 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Krásna silná a nezameniteľná aróma našej starostlivo vyberanej pravej Cejlónskej škorice priamo zo Srí Lanky. 

Detailné informácie

Darček k objednávke nad 40€
Darček k objednávke nad 40€
Pri objednávke nad 40€ vám pribalíme balíček korenia ZADARMO
Doprava ZDARMA už od 45€
Doprava ZDARMA už od 45€
Pri objednávke nad 45€ vám ju pošleme na výdajné miesto PACKETA úplne ZADARMO

Podrobný popis

Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško

Cejlónska škorica celá

Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
SríLanka Pôvod
Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
Mažiar alebo celá Vhodné pre
Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
September 2022 Zber
Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
40g  ZIP vrecúško Balenie 
Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
Ručne balené V chránenej dielni 
Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško
100% Prírodné Bez ožarovanie a chemických prísad

Pôvod Cejlónskej škorice
Prvé zmienky o cejlónskej škorici sú datované 3000 rokov pred Kristom. Staroveký svet ju považoval za luxusné korenie. Pre starých Egypťanov bola škorica symbolom bohatstva. Používala sa aj v parfumoch. Gréci považovali škoricu za liek. V Sinhálskej literatúre z 10. storočia sa spomína, že cejlónska škorica bola veľmi cenená a začala sa hojne vyvážať do arabských krajín odkiaľ si našla cestu aj na európsky kontinent. Pre cejlónske škoricové tyčinky sú typické papierovo tenké kúsky kôry, z ktorých sa stáčajú. Čím tenšie sú jednotlivé kúsky kôry, tým vyššia je jej kvalita. Naša škorica má označenie najvyššej kvality a kúsky kôry sú pod hrúbkou 0,2 mm. Ak ju raz ochutnáte už nebudete chcieť žiadnu inú.

 

Ako chutí Cejlónska škorica ?

Cejlónska škorica má krásnu veľmi intenzívnu vôňu. Jej zemité tóny v spojení s jemnou sladkosťou vás určite očaria. Cejlónska škorica obsahuje iba malé minimálne množstvo kumarínu, a považuje sa za najzdravšiu a najkvalitnejšiu na svete . Kumarín je v malom množstve pre ľudské telo neškodný, avšak deťom sa neodporúča podávať preto je naša škorica vhodná na pečenie aj pre vašich malých hladošov.

 

Použitie

Škorica je u nás veľmi známa aký by to bol slivkový koláč, alebo krupicová kaša bez škorice? Ale využitie škorice v azíjských kuchyniach je oveľa väčšie , pridáva sa do rôznych koreniacich zmesí masala , je nenahraditeľnou súčasťou vietnamskej polievky PHO . Aby sme nezabudli bez kvalitnej škorice nepripravíme dobré varené vínko či punč.

Po otvorení odporúčame zvyšný obsah balenia presypať do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.

 

 

Cejlónska škorica mletá Srí Lanka Vrecúško

Tip na rýchlu zmes 

Do mažiaru pridáme 15 g nalámanej škorice, 2g Rímskej rasce (jemne nasucho opečenej v panvici), 2g údenej sladkej papriky, 2g amazonské chilli vločky. Rozdrvíme na požadovanú hrúbku . Túto rýchlu a veľmi lahodnú zmes môžete použiť do jedál z paradajok ako omáčky polievky či rôzne studené dipy, alebo na grilované jahňacie, kuracie a samozrejme rybacie mäsko.  
 

Dodatočné parametre

Kategória: KORENIE
Krajina pôvodu: Srí Lanka
Čistá hmotnosť: 40g
Balenie: Kompostovateľné vrecúško
Latinský názov: Cinnamomum zeylanicum

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole: